Шишчета със сини сливи

0
1597

Продукти:

400 г пилешки гърди, без кожа и нарязани на парчета
7-8 големи сини сливи, разделени на половини
½ ч.л. чесън на прах/ 1 скилидка, пресован
щиплка сушен риган
½ ч.л. червен пипер
щипка сол
щипка черен пипер
1 ч.л. зехтин

Приготвяне:
Загрейте фурната на висока температура (препоръчително на „грил“ функция).

В малка купа, смесете чесъна, ригана, червения и черния пипер и солта. Разбъркайте добре и оставете настрани.

В средно голяма купа сложете нарязаните на хапки пилешки гърди, добавете зехтина и разбъркайте. След това изсипете върху тях половината от сместа с подправките, разбъркайте добре и добавете останалата част.

Изчистете сливите от костилките и разрежете всяка на 2 половини.

Използвайте дървени или метални шишове. Наредете месото и сливите като слагате едно парче слива през 3 парчета пилешко месо. Намалете грила на средна температура и печете шишчетата по 5-6 минути от всяка страна.

Извадете от фурната и оставете да се охладят преди да сервирате.

Добър апетит!

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР