Тайната магия на цветята

0
595

Цветята са едно от малкото неща в нашия живот, които носят толкова чиста красота и благородна сила в себе си. Без значение дали човек е щастлив или тъжен, един букет цветя е в състояние да направи деня ни по-светъл и по-добър. Случвало ли ви се е например, да получите букет рози, който да не подушите и наблюдавате внимателно в рамките на няколко минути? Не се притеснявайте, това е нещо съвсем нормално – все едно попаднали под хипноза, хората имаме нужда да се запознаем с всички малки детайли по цветята, създадени все едно с вълшебна пръчица.

В този ред на мисли, нека се замислим как се чувстваме, когато влезем в цветарски магазин. Започваме да се лутаме в търсене на „правилния“ из десетките букети. В този момент осъзнаваме, че всички букети от рози са различни, но в същото време те са и съвършени – как да изберем? Специалисти са доказали, че колкото повече време прекарва човек сред природата и цветята, толкова по-голяма зависимост има от тях – красотата им е завладяваща, в буквалния смисъл. Дали си заслужава да се опитваме да се отдръпнем от тях? Твърдо не!

Спрете да подминавате всеки цветарски магазин, покрай който минете. Влезте вътре, вдишайте преплитащите се аромати на различните цветя, подарете си цветя за рожден ден, а не чакайте незабавно някой друг да го направи. Подарете на най-близките си хора кошница с цветя, без значение дали има повод за това или не. Сами можем да превърнем сивото ежедневие в един пъстър свят.

Докато се радваме на цветята, ние ще сме отговорни към нашата планета, осъзнавайки на какви чудеса е способна природата ни. Ако сте спрели да изпитвате насладата от живота, спомнете си колко щастие може да донесе на човек един, на пръв поглед незначителен жест, а именно получаването на букет цветя. В същото време, ако обичате хората около себе си и смятате, че те заслужават специално внимание и много любов, то поръчайте доставка на цветя до техния дом или офис – деня им ще стане специален!

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР