Ски ваканция и хотели в Боровец

0
1118

България е малка страна, но предлага невероятно много възможности за туризъм  – както летен, така и зимен. За малката си територия условията за ски, които има са забележително много и то  от най-висок клас. Допълнителен плюс са десетките хотели в Боровец, които допринасят за уюта и чудесното настаняване.

ЗАЩО СКИ ПОЧИВКА В БОРОВЕЦ?

Това е един от най-старите и големи ски курорти у нас. Превърнал се е в център за международни състезания, ски алпийски стил, състезания за Европейска купа, фристайл, ски бягане и сноуборд.
Боровец се намира в подножието на Рила, на северния склон на Мусаленския хребет. В близост е маршрутът до връх Мусала – най –високият връх в България.

Тук зимните гледки в планината ще спрат дъха Ви от възхита. Високите борови гори, хребетите на Рила наоколо, красивите пътчета между боровете и елите, както и хотелите в Боровец и многобройните къщи за гости ще Ви пренесат като в епизод от приказка.

Ски пистите на Боровец

Те са общо 24 и общата им дължина и почти 60 км.  Има писти както за начинаещи, така и за напреднали, тъй като са различни като денивелация и дължина.

Ще имате възможност и за вълнуващо нощно ски каране. Осем от пистите са изцяло осветени и през нощта.  Това са писти „Мартинови Бараки 1, 2, 3, и 4, последната отсечка на ски писта „Ситняково“, пистата пред хотел Рила, писта „Ротата“ и писта „Иглика“.

Курортът се намира на надморска височина 1300 метра, а най-високото място от ски пистите е на 2550 метра височина. Най-дългата писта стига 12 километра. Пистите, които са подходящи за ски бягане, са с обща дължина 35  км.

Освен множество хотели Боровец предлага и детски ски център „Борокидс“, където освен че детето Ви ще се забавлява, ще може да се възползва от услугите на детското ски училище, като ще получи  и ски екипировка от центъра.

Ски курорт Боровец е оборудван с отлични съоръжения за сноуборд.

ski-hoteli-borovec

„Широка поляна“ и „Варника“ са пистите, подходящи за ски бягане на дълго разстояние. Дължините им са съответно три и половина километра и десет километра.

Боровец има и трасе, което е снабдено със съоръжение за изкуствен сняг. Този участък е дълъг десет километра и половина и е на разположение на скиорите през целия сезон. Така няма да зависите от природните условия за сняг.

Ски курортът е разпределен в три ски центъра – ски център „Ситняково – Централен Боровец“, ски център „Ястребец“ и ски център „Маркуджик“. Най-високият по надморска височина е „Маркуджик“ – 2144-2550 метра.  Той е снабден с модерна инсталация за задържане на сняг, тъй като това е районът с най-много вятър. Това съоръжение не позволява оголване на пистата дори на най-ветровитите места.

Хотели в Боровец

Боровец изобилства от малки и големи хотели, парк хотели с отлични СПА условия за релакс, прекрасни механи и ресторанти, като и уютни вили в самата гора, семейни хотели и къщи за гости.

Те ще Ви осигурят неповторима почивка след хубавия ски ден в планината, така че ски почивката Ви тук да бъде максимално пълноценна.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР