Сватба някъде по света

0
783

Бюджетът е от ключово значение при избора на място за сватба. Може ли обаче сватбата да ви излезе точно една лира или да си го кажем направо за „жълти стотинки“?

Категоричният отговор на този въпрос дава компанията Concept Shed и той е „Да!“. Става дума за машина, висока 2.5 метра, която срещу 1 лира издава касова бележка за извършена сватба и забележете капсула с две пластмасови халки. Ето как AutoWed Wedding Vending Machine ви помага, ако нямате пари за скъпо пътешествие и отсядане в някой луксозен хотел по света, можете лесно да избягате в другата крайност.

Някъде по средата на тези две крайности са няколкото места по света, където можете да направите сватбата си.

Малкият бял параклис в Лас Вегас (Little White Chapel)

Е, наистина, трудно се намират евтини самолетни билети до Вегас, но пък веднъж озовете ли се там, сватбата ви ще излезе почти без пари. Веселото в Син Сити е, че ще можете да се ожените на драйв тру /drive thru/. То принадлежи на така наречената Little White Wedding Chapel. В нея са се обрекли във вярност звезди като Бритни Спиърс и Деми Мур и то само срещу 129 долара, което забележете, включва: церемония, снимки, DVD и още нещо – наем на мотор, с който да минете през прословутото драйв тру.

Ню Йорк Сити Хол

Ако искате да сватбата ви да е като тази на Кари и Тузаря от „Сексът и градът“, значи си пригответе точно 25 долара, защото точно толкова е таксата за Ню Йорк Сити Хол. Имайте предвид, че там не се приемат резервации или предварителни записвания.

Хотел Четири сезона

Отново сме в Ню Йорк, в известния хотел, където са отсядали гости като Мерелин Монро и Хенри Кисинджър. Сватба, на която ще поканите 100 човека в хотела ще ви струва 23 500 долара.

Vaux le Vicomte

Този престижен бароков замък от XVII в. е една от най-изтънчените места във Франция, където по-заможни двойки могат да си позволят да се оженят. Замъкът може да бъде нает от всеки и може да приюти до 400 седящи гости и 800 правостоящи за коктейли. Предлагат се и фойерверки за забавление на гостите.

Това място бе домакин на сватбата на дъщерята на магната Лакшми Митал. Според слуховете събитието е струвало повече от 55 млн. долара.

Двореца Шонбрун във Виена

Защо не императорска сватба в Шонбрун, съвсем близо до Виена? Дворецът е построен през 17 век, в услуга на австрийското императорско семейство. Целта му е да служи като лятна резиденция за отмора, лов, балове и забавления. Сега дворецът е една от най-интересните забележителности на Виена, която е посещавана от стотици хиляди туристи всяка година. Ако искате да се докоснете до личните покои на императрица Сиси и да се почувствате поне за ден като император и императрица, то Вашата сватбена церемония трябва да бъде именно там. Специално за вашия ден дворецът ще бъде отворен и украсен. Силата и духа на това място неименуемо ще се отрази на вашия нов съвместен живот. Големият плюс за Вас и Вашите гости са стотиците изящни и луксозни хотели във Виена, които са отворени за настаняване през цялата година.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР