Ползите от френската целувка

0
1125

Френската целувка е най-приятният начин за укрепване на имунната система. За 10 секунди френска целувка около 80 милиона микроби имигрират от устата на стопанина в новата уста на обитание. Може би звучи ужасно, но именно толкова малка, по стандартите на микробите, доза позволява на организма да се адаптира към вируса. Един съвет: опитайте се да не мислите за армията микроби по време на целувката.

Вероятността за секс се увеличава – вече е научно доказано! Статистиката потвърждава, че мъжете предпочитат повече от жените т.нар. „езиков контакт“. И тук не става въпрос за разговори. Оказва се, че тестостеронът, който се предава заедно със слюнката на самеца, от своя страна значително увеличава сексуалното желание на дамата. Ах, а наивно се смяташе че се целуваме от романтични съображения.

Двойна полза. „Когато се целуваме нашият мозък реализира химическа реакция, която освобождава чувствата ни и ние чувстваме някакъв релакс“ – обяснява Лаура Берман от Северозападния университет във Фейнбърг, САЩ. „Мозъкът наред с това освобождава ендорфин, който също дава усещане за спокойствие както по време на добра почивка. Друг допълнителен бонус – целувката понижава нивото на кортизол (хормон на стреса).“ – допълва Берман. В общи линии, след като си се целувал, считай, че си почивал на морето за час.

Обичайте се един друг и се целувайте за здраве!

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР