Мозаечни плочки за банята

0
1017

Плочките са най-популярният материал в декора на всяка баня, защото те са много трайни, лесни са за поддръжка и са толкова красиви.

Има най различни видове плочки, които да изберете, но ние ще се спрем на тенденцията за мозаечните плочки, често наричани тип „точици“. Този начин на проектиране е на път да се завърне, защото изглежда добре във всеки стил баня и е подходящ за стени, подове и душове. Ето няколко идеи,на кои места в банята да използвате пунктирани или мозаечни плочки.

Мозаечна теракота

Пунктираните плочки са идеални за подове, така че можете да изберете всеки цвят, който предпочитате, стига да се придържате към вашата цветова схема и тема на декора. Този тип плочка е забележителна по няколко причини. Можете да създадете формата, която искате и да разбъркате плочките в цветовете, които искате. Дори и най-малките и най-простите мозаечни плочки в бяло създават силно впечатление и имат атрактивен външен вид, особено ако използвате контрастни цветове като черно. Тези плочки много лесно стават част от дизайнана банята и са много привлекателни, така че дори и при използването им по стените, те създават цяла зона в различни нюанси. 

Мозаечни плочки по стените

Мозаечните плочки по стените са брилянтна идея, те създават текстура и много смели акценти. Можете да наредите плочките по цялата дължина на стените и подовете, така, че всичко да изглежда като едно цяло. Изберете контрастиращи модели, за да може стените да изглеждат като изрисувани и да осигурят обем. Черните малки плочици са шик и популярно решение за всяка баня, особено сред мъжете. Мраморните и сивите нюанси на плочките се вписват перфектно в бани с неутрален стил.

Мозаечни плочки в душ зоната

Душа изглежда чудесно с пунктирани плочки, защото те са навсякъде по стените. Пунктираните плочки могат да бъдат използвани и в други части на банята, а душа да продължи да си изглежда шик. Изберете контрастиращи детайли от неутрална или черна керамика, в цветове като жълто-зелено, розово, тюркоаз и др. За да придадете мек и нежен вид на душа, използвайте елементи от мед и месинг.

 

Източник: http://banya-bg.com/

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР