Моден фотограф

0
1030

Тази професия включва заснемането на дрехите, но и интерпретиране на основните идеи или теми на сезона, дизайнера или на конкретната марка. Снимките, направени от модния фотограф се използват за каталози за поръчка по пощата и интернет страници, списания и т.н. За да върши добре своята работа фотографа трябва да представя стила и функциите на дрехите най-точно и стилно.

Тази професия подходящ ли е за мен?

За да станете моден фотограф ви трябва да:

  • Да бъдете амбициозен и посветен на кариерата си
  • Да работите ефективно под стрес
  • Да имате задълбочено познание за световната мода
  • Да имате изключителни творчески и технически умения във фотографията
  • Да експериментирате и да използвате нови идеи и техники
  • Да имате отлични комуникативни умения
  • Да бъдете високо организиран
  • Да сте в състояние да контролирате сложни ситуации
  • Да имате добри технически познания за фото-химични процеси, и на цялото оборудване
  • Да имате отлично чувство за визуална композиция и перспектива

 

Какво прави модния фотограф?

Модните фотографи не само снимат дрехите, но и интерпретират основните идеи или теми на сезона, дизайнер или марка. Те работят в студия или сред природата. Задачата на фотографа е да произвежда привличащи погледа изображения, които рекламират дрехи, аксесоари и начин на живот.

Има безкрайно търсене в целия отрасъл за оригиналност и новаторство. Фотографите, които разбират последните модни тенденции и могат да създават поразителни изображения, които могат да предадат най-точно външния вид и стила на дрехите са много търсени и могат да вземат големи такси. Модните фотографии се поръчват за различни публикации, вариращи от каталози за поръчка по пощата и интернет страници, за списания и други. Методите на работа на различните фотографи, както и необходимите творческите умения са най-различни и разнообразни. Модните фотографи често работят в екип, който включва художествени директори, редактори и друг творчески помощен персонал.

Модните фотографи работят във своите собствени студия, на място, или от време на време, в студио, предоставени от клиентите им. Те трябва да бъдат иновативни и с дълбок интерес и познания за най-новите модни тенденции, както и на историята на модата, изкуството и модната фотография. Фотографите трябва непрекъснато да обновяват своя стил. Те обикновено са заети от фотографски или дизайнерски студия и могат да прекарват дни или седмици, като работят върху една единствена задача.

Ако търсите вдъхновение, можете да разгледате и галерията на моден фотограф Симон Вартерян.

Трябва ли ми квалификация?

Някои колежи и университети предлагат курсове, които се специализират в модната фотография и наемат установени фотографи като гост-лектори. Тези курсове осигуряват солидна фотографска основа, и ви дават представа за това, което се включва в модната фотография.

Кой е най-добрият път в началото?

Работа като асистент фотограф е отлична подготовка за реалността на света на модата. Това ще ви даде безценен опит, който предлага възможност да се срещнете с клиенти, арт директори, модели и т.н., за да чуете техните дискусии с фотографи, както и да разберете подробности за подготовката и изпълнението на една фото сесия. За да бъдете моден фотограф на високо ниво, ще трябва да вложите години на упорита работа, и да развиете широка гама от технически и визуални умения, както и да имате влиятелни контакти в рамките на отрасъла.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР