Лесно и ефективно отслабване

0
1160

 

Всеки от нас иска да открие тайната на лесното и ефективно отслабване. Възлагаме много надежди, когато експериментираме и започваме нещо ново, но накрая се оказва, че оставаме разочаровани от крайния резултат. За свалянето на излишните килограми, обаче, има едно сигурно нещо – бързият метаболизъм. Тоест, ако успеем да ускорим обмяната на веществата в организма си, е сигурно, че ще дадем един добър начален старт на извайването на страхотната ни фигура. Проста биология!

В тази статия ще ви дадем няколко прости и лесни за изпълнение съвета, с които можете да забързате действието на метаболизма си:

  1. Увеличете приема на протеинови храни

Доказано е, че чрез увеличаването на протеините в организма, ние подготвяме тялото си за предстоящата загуба не тегло. Затова ви съветваме да добавите тези вещества в менюто си при всяко свое хранене. Обърнете внимание, обаче, на това, че има качествени и некачествени протеини. Качествените са тези, които имат високо съдържание на аминокиселини и по този начин отговарят на специфичните нужди на организма. Постното месо и яйцата например дават протеини, които увеличават скоростта на организма.

  1. Намалете приема на храни с много въглехидрати

Това е първото нещо, което ще ви посъветва всеки добър диетолог. Ако значително намалите въглехидратите, то обмяната на веществата в организма ви веднага ще се подобри. Чрез множество изследвания е доказано, че храните, богати на въглехидрати, забавят метаболизма и по този начин теглото се увеличава бързо и драстично. Така че ви съветваме да намалите до минимум приема на всякакви тестени изделия, пържени чипсове и други подобни.

  1. Контролирайте порциите си

Баланс, баланс и пак баланс! Това е ключовата дума за всяко ефективно отслабване. Научете се да балансирате храната, която слагате в чинията си. Експертите твърдят, че правилното количество храна за вас е точно толкова, колкото се побира в дланта ви. Дори и да не ви се вярва е доказано, че то е достатъчно да ви засити.

  1. Спортувайте всеки ден

Активният начин на живот е важен както за физическото ви здраве, така и за психическото. Редовните упражнения раздвижват както цялата мускулатура, така и мозъчната дейност. Те успокояват, премахват стреса и напрежението и извайват страхотна фигура. А за да забързате метаболизма си, практикувайте активни дейности – чрез тях и едно балансирано хранене е гарантирано, че ще намалите целулита си видимо.

  1. Обърнете внимание на ползите от кокосовото масло

Сигурно вече многократно сте чували за ползите от кокосовото масло – те не са мит. Съветваме ви да замените готварското олио с това масло, защото по този начин ще помогнете на своя организъм в борбата с топенето на излишните калории. Този вид мазнини се усвояват много по-лесно и стимулират ефективната обмяна на веществата, заради което лесно и бързо се изгарят три пъти повече калории. И освен че подобрява храносмилането, кокосовото масло влияе добре на функциите на щитовидната жлеза. А всички знаем, че от проблеми с нея се качват най-много неконтролируеми килограми.

  1. Увеличете приема на ядки

Ядките изобилстват от много ползи не само за здравето, но и за красотата. Освен, че са ефективно средство за изгаряне на мазнини, те дават на тялото ни и редица вещества, които са изключително полезни за кожата и косата. Ядките и семената имат и много релаксиращи ползи и свойства – те помагат на съня да бъде здрав и спокоен. А ако човек спи добре през нощта, значително ще подобри действието на своя метаболизъм.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР