Как да спасим топките в жегата

0
1279

Няма начин да не сте чували и това лято репликата „Запариха ми се топките“. И как иначе, след като в адските горещини не всеки мъжки индивид има възможност да разхлажда достойнството си в хладка вода – на морето или в басейна.
Хиляди джентълмени, които трябва да шофират продължително, да дежурят зад бюрата или да ходят навън в горещия град с дълги панталони, вероятно се чудят как да опазят от високите температури най-милото си. Ясно е, че жегата е убийствена за онези малки човечета с камшичетата, които са виновни за бебетата. Затова и Господ е изнесъл извън тялото цеховете, които ги произвеждат. Но дори размножаването да не ни е първи проблем, потните тестиси могат да вгорчат и без това горещия ден.

Има ли решение? Има, и то няколко, казват козметици и лекари. Важното е да подберете и спазвате поне няколко от тях. Ето и най-важните:

1. Къпете се, бе!
Столицата може да се похвали с нови тролеи, трамваи и автобуси, но когато климатикът в тях е изключен, положението е като в спалното помещение на Първа рота в полка в Елхово през 80-те години на миналия век. С една дума: смрад!
Еколози, няма да изхабим ресурсите на планетата, ако пуснем водата на душа за 5 минути сутрин и вечер. За сметка на това ще премахнем потта и ще се освежим. Редовното къпане няма да вдигне консумацията на бойлера или сметката към топлофикация, ако го правите здравословно, т.е. с хладка вода. Може да ви е странно, но горещият душ отпуска организма, разширява кръвоносните съдове, не ни тонизира и дори може да ни измори. А и най-важното: изсушава кожата.
Затова добре е душът да е хладен.

2. Интимният гел не е само за женски интимности!
Тези българи, които се притесняват, че от многото сапунисване може да протъркат кожата си, имат някакво право. Сапуните и дори някои душ гелове трябва да се употребяват разумно и не твърде често, защото може да премахнат завинаги защитните слоеве на кожата и тя да стане лесноранима или дори да се възпалява често. Всекидневният душ може да е без препарат, а за хигиената на мъжкото достойнство може да използвате интимен гел. Да, има такова нещо и в аптеките обикновено смятат, че само жени може да го използват. Нищо не ви пречи да кажете, че го купувате за жената. Или пък да „откраднете“ от нейния в банята. Интимният гел почиства, без да дразни, освежава и успокоява кожата.
Много козметични марки предлагат гелове и за мъже, а в САЩ индустрията за подобни препарати печели все повече.

3. Талк му е майката!
След като изкъпете малкия палавник и топките, може да ги подсушите. А след това да ги поръсите с талк. Продава се в аптеките за левче и ще ви гарантира сухота поне 5-6 часа. Един от най-хитовите козметични продукти от този вид отвъд океана се нарича „Свежи топки“. Нанася се във вид на лосион, който след минути преминава в прахообразно състояние, за да подсуши където трябва. Цената му е 15 долара, така че не го поръчвайте от интернет, след като имате доста по-евтино решение под ръка.

4. Подкастрете джунглата!
Обезкосмяването отдавна не е монопол на жените и на метросексуалните мъже. Особено когато е твърде обилно и причинява невероятно изпотяване. В магазините за техника отдавна се продават редица тримери, предназначени само за мъже. Те са нещо средно между машинки за бръснене и за подстригване и могат да се настройват на различни дължини. С тяхна помощ може да подкастрите всички неприятно окосмени участъци – гърдите, „пагоните“ по раменете и гърба. Така с еднократна инвестиция от около 30 лева ще си спестите неприятното усещане да се обливате в пот, ще изглеждате по-вървежен на плажа, а и няма да пръснете луди пари за кола маска.

5. Бельото
Важно е и как се обличаме в жегата. Мнозина биха предпочели да носят панталоните си на голо, но това има и своите неприятни страни. Представете си, че някоя колежка също е решила да покаже прелести в жегата – ще ви е трудно да скриете „палатката“. От друга страна, мнозина предпочитат дънките, а колкото и да е тънък денимът, ръбовете по чатала може да ви създадат неприятности. Решението е в избора на подходящо бельо. Принципът е да не избирате синтетика. Изцяло памучните боксерки вършат добра работа – държат хлабаво онези важни органи и така те получават някакъв въздух. Неприятното е, че с времето се разтягат. Гащите от коприна също са вариант, но не са никак удобни за физическа работа. Има редица производители на бельо, които предлагат доста скъпи, но и ефективни решения. Едно от тях е технология на НАСА – плат, който абсорбира влагата и я извежда далеч от тялото. Има и боксерки от дишаща материя, които осигуряват проветряване. И накрая, редица спортни марки продават бельо с антимикробно покритие, което елиминира неприятната миризма на спарено.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР