Какво да знаете преди да спрете на индустриален стил на кухнята

0
1134

Индустриалните кухни са елегантни и стилни, въпреки че може да не са за всеки. Някои хора предпочитат рустикален дизайн или преходни кухни, но там започват веднага да се обсъждат темите за работния триъгълник, дали да използвате дървени подове и какво ли още не. Индустриалните кухни обаче са за хората, които се интересуват предимно от самия акт на приготвяне на храната и освен това предпочитат комерсиалните кухни. Те обаче не са от най-предлаганите на пазара, затова ако сте се спрели на този стил е по-добре да се обърнете към фирми, които създават кухни по поръчка.

Какво обаче е основното в този стил? Нека да разгледаме някои от основните му елементи.

Този тип кухни задължително трябва да са с покрития, които са лесни за почистване и не трябва да им отделяте прекалено много специално внимание. Повечето работни плотове биха били от неръждаема стомана, което им придава „професионален“ вид.

В допълнение към неръждаемата стомана, индустриалните кухни трябва да разполагат и с професионални или полу-професионални уреди. Те са проектирани да работят на по-високо ниво, да са изключително функционални и да имат много устойчиви облицовки и повърхности.

Вградените хладилници и съдомиялни машини също са характеристики на индустриалната кухня. Помислете за множество уреди като две съдомиялни машини, по една от двете страни на мивката или множество малки хладилници за долния ред в цялата кухня за лесен достъп и в помощ при специфични нужди за подготовка за храната.

Дълбоките мивки с две корита ви дават повече пространство за използване и стилът им лесно се вгражда в индустриалните кухни. Освен това тесните ъгли осигуряват свеж и геометричен вид, често характеризиращ се за индустриалния дизайн.

Индустриалните кухни имат тенденция да изглеждат донякъде клинични, защото голяма част от кухнята е изпълнена с неръждаема стомана. Тъй като по-голямата част от площта е облицована с плочки, за да се осигури лесно почистване и поддръжка, може да бъде трудно да изберете цвят. Все пак обаче има възможности да внесете цвят в този тип кухни, като специалистите препоръчват това да са червено и жълто, под формата на оцветени плочки. Друг начин за внасяне на цвят е боядисването на вратата, но в такива случаи е добре да внимавате къде другаде бихте добавили цвят.

А вие бихте ли обзавели кухнята си в този стил?

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР