Идеи за създаване на микро кухни

0
336

Населението по света се увеличава все повече и с концентрацията му в по-големите градове идва момент, когато интериорните дизайнери ще трябва да сътворяват дизайни за все по-малки пространства. Това е от особено значение за дизайнерите на кухни по поръчка, които ще трябва да създават дизайните си така, че да могат да вместят всичко нужно за кухнята в най-минимално пространство. Това не винаги е лесно и изисква максимално запознаване с новите тенденции и начини на работа, както и това желанията на клиентите да бъдат правилно визуализирани в проектите.

А ето и няколко идеи за дизайна на кухнята, които да вземете под внимание, когато дойде момент за ремонт и смяна на кухнята

Минимизирайте всичко.  Всеки иска да има всички уреди последни модели и все някога да ви свършат полезна работа. Обаче ако нямате достатъчно място, където да ги съберете и не се каните да ги използвате в близко бъдеще и то редовно, то тогава се замислете дали си заслужава и ще можете ли да минете без тях. Ако отговора е не, то тогава ги запазете го за по-късно закупуване.

Да, знаем, че искате да имате и онзи красив сервиз и прекрасният пасатор с много функции, но ако няма къде да ги приберете, то тогава ги оставете за по-късно и се концентрирайте върху приборите и уредите, от които имате съществена нужда в този момент.

Многофункционалните елементи пък са много полезни за микро кухните. Такъв елемент би могла да бъде сгъващата се маса. Тя е направена с такива механизми, които позволяват сгъването ѝ и прибирането на сигурно място, когато не е нужно да я използвате. Има масички, които са прикрепени за стената и които просто да свалите, когато имате нужда от тях. Плюсът им е, че могат да бъдат използвани и за други неща, освен за хранене.

Има доста различни елементи, на които да се спрете. Питайте дизайнера си, който да ви подскаже, кое ще бъде най-добре за вас и вашата микро кухня.

Електрическите уреди – малки или големи – винаги заемат повече място, отколкото му се иска на човек. Затова, когато ги избирате е добра идея да се спрете на вградени уреди, които не само че не заемат допълнително място, но и вършат същата добра работа. Разбира се, ако има уреди, които не могат да бъдат вградени, то тогава гледайте те да бъдат така поставени в кухнята, че да не заемат повече място, отколкото реално е нужно.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР