Защо хората искат Rolex?

0
1730

Ръчните часовници Rolex са може би най-масово промишлено произведените часовници на планетата. Всъщност те могат да се определят като най-доброто, произведено в масово производство. И под масово произведени се има предвид по отношение на обемите за производство на часовници, които са в ценовия клас на Rolex и чието производство най-често е по-малко от един милион часовници на година.
Не може да се отрече комуникативната и рекламната сила на Rolex. През годините те абсолютно успешно са успели да наложат имиджа – техните часовници да се възприемат като символ на висок статус, състояние и вкус.

Хората искат да купят Rolex по една от следните основни причини: да отпразнуват постижение, да притежават часовник, който ще държи стойност дори след години, да покажат на останалите високо ниво в кариерата или успех в живота, да притежават луксозен часовник или да носят часовник с много история. Желанието на повечето хора да носят Ролекс попада в една или повече от тези категории, а повечето модели на марката ще задоволят всяка от тези нужди.

Естественият следващ въпрос, който трябва да зададете, е дали това са добри причини или дали това са само маркетингови причини за продажба на часовници. Това е много добър въпрос и вероятно най-простият отговор е, че независимо дали тези идеи се разпространяват по маркетингов път, те са верни. Часовниците Rolex често се подаряват или купуват при специални случаи. Те са склонни да държат стойността си много добре, в случай че някой ден искате да ги продадете втора ръка. Rolex са най-добре познатата луксозна марка с име, което много хора знаят и имат положителна оценка.

Много хора вероятно се питат дали часовниците на Rolex са най-добрите в света. Rolex е може би най-мощното име в света на луксозните часовници, а продуктите им притежават високо качество, това са факти. Въпреки това, не може да се каже, че те са най-добри в света, тъй като има много по-сложни, по-скъпи и също така престижни марки от висок клас. За някои Ролекс е последната марка, която ще купят, а за други – единственото им желание за притежание на луксозен часовник. Тенденция при Rolex е да прави прости механични движения и ограничено разнообразие от основни конструкции. Rolex не добавя или проектира модели с някаква регулярност. В действителност, часовниците, които Rolex продава днес, ще бъдат достъпни дълго и в бъдеще в познатата си силно разпознаваема форма. Rolex развива колекциите си от продукти, вместо да ги променя. Това означава, че е еднакво добре да си купите модел на марката сега, така както ще бъде и след 5,10 или дори 20 години. Има цяла вселена марки с по-сложни, по-скъпи и по-добре проектирани часовници. В този смисъл същинските ценители на най-добрите часовници не биха искали Rolex да принадлежи към добре оформената им колекция от скъпи часовници.

И все пак кога е най-доброто време за закупуване на Ролекс? Според направено проучване, с дадени четири възможни опции, резултатите се оказват забележително добре разпределени. Около 21% от анкетираните казват, че най-добре е да купят Rolex, веднага щом могат да си го позволят. Около 24% отговарят, че най-доброто време за купуване на Rolex е след запознаване с марката и съпоставка с много други марки. Около 25% казват, че е време за Rolex, веднага щом се постигне определено ниво на успех. Останалите не се интересуват от часовниците Rolex изобщо.

Резултатите от анкетата показват, че общо 70% от анкетираните смятат, че е добра идея да купят Rolex в даден момент. Ясно е, че човек първо трябва да си го позволи. Разбира се, цената на винтидж часовници Rolex може да бъде по-малко или в повечето случай всъщност доста по-висока, отколкото нов модел.

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР