Защо жените обичат токчетата въпреки болката

0
406

Жените обичат токчета, защото те могат лесно да превърнат облеклото в луксозно и да вдигнат настроението ви. Това е увереност – същото чувство като при нова прическа. Чувстваш се добре за външния си вид. Тъй като обувките са аксесоари, можем да пробваме всякакви причудливи модели, които са по-декоративни и изразителни, отколкото бихме могли да експериментираме с дрехите.

Красиво проектираните обувки или дори сандали на ток са предмети, които се носят. Овладяването на агонията  на токчетата е толкова добра за умствения комфорт, колкото и за физическия. Винаги съм ги обувала с увереността, че мога да ходя а тях, но, разбира се, имаше граници. Преди време носех чифт красиви сандали на ток, който имаше най-високите токчета, които някога съм виждала в живота си. Бяха над 10 см и счупването им по същество означаваше счупване на краката ми. Някои модели са смешно високи, но ако си мислиш, че не можеш да ходиш в тях, преди да ги пробваш, вече си загубил битката.

Последното нещо, което някога бих искала да бъда, е дизайнер на дамски обувки, който кара жените да носят болезнени обувки и не мисля, че хората трябва да приемат, че всички високи токчета са неудобни. На света има толкова много различни типове крака – собствените ми крака са широки, така че винаги съм наясно, че пръстите на краката ми са в неизгодна позиция.

Аз лично не нося високи токчета всеки ден. Отчасти защото знам, че това не е най-добрата опция за мен, но също така ми се налага да тичам непрекъснато след три малки деца и просто няма как да го направя. Определено не можах да се отдръпна от любимите токчета завинаги, макар че дори един лекар ме предупреди за опасността! Сякаш се опитвам да се храня здравословно, но все още обичам да се наслаждавам на шоколадови блокчета тайничко от всички останали.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР