Детски дрехи втора употреба като житейски урок в няколко части

0
2125

Детски дрехи втора употреба, чудите се какво общо могат да имат те с екологията, наследството и добрите примери в живота?

В един консуматорски свят сред най-добрите неща, които можем да направим е да не замърсяваме излишно с нашето свръхпотребление на нови стоки, които после захвърляме много бързо. Всяка година на сметищата без да се преработват се изсипват огромни количества боклуци, а голяма част от тях са били нови дрехи само преди няколко месеца. Много от напредналите страни са на челни позиции и по депонирани отпадъци.

Сред най-разумните екологични решения е покупката на употребявани дрехи. За тях вече веднъж са използвани ресурси, но те не се губят, а се употребяват отново от нас.

Можем да дадем един чудесен пример за подражание и екологична грижа на нашите деца. По този начин те отрано ще се научат, че не е правилно всичко да се разхищава и изхвърля щом е качествено и подходящо за употреба.

Давайки свой малък принос чрез покупката на детски дрехи втора употреба вместо по-некачествени нови, ние правим леки стъпки във вярната посока. Завещаваме на своите деца добра практика и инвестираме за тяхното бъдеще в един по-чист свят.

Друго на което бихме могли да ги научим е да ценят парите и да ги влагат в качествени стоки без да ги прахосват излишно. Няма нищо по-хубаво от добрата възможност да си купиш маркова дреха на много по-изгодна цена и с доказано вече качество, чудесен пример за това е www.butika.bg. У нас сред много хора го има съмнението, че марковите стоки, които се произвеждат за България са по-нискокачествени в сравнение с тези направени за Западна Европа. В това вярване има и голяма доза основание след като сравним изработката и издръжливостта на нова дреха с друга от същата марка, но закупена втора употреба.

За малко по-големите деца е подходящо да могат сами да изберат какви дрехи да си купят и вие може да определите в колко голям бюджет да се вместят. Така те ще придобият на практика умения за разпределяне на средства и разумно харчене. Не е обидно нещо да бъде евтино и достъпно, ако това са синоними на изгодна цена за високо качество.

Възпитаването на разумни потребители е отговорна задача, но тя не е единствена пред нас. Ако харесваме възможността да отгледаме индивидуалисти, отново можем да дадем ценен урок чрез покупката на детски дрехи втора употреба. Да възпитаме едно мислене и вкус извън масовите, усещане за естетика, която не се изчерпва само до конфекцията в някой мол.

Подобни практични уроци не се преподават в никое училище и те биха оставили една доста по-трайна следа в съзнанието на детето от абстрактната наука.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР