Възможно ли е да печелим от инвестиции?

0
596

Да печелим от инвестиции е нещо много хубаво за всеки един нормален човек. Все пак, много удачно е да инвестираме половината сума, която сме спечелили от нещо, вместо изцяло да я похарчим. Но за да инвестираме успешно, трябва да имаме необходимите знания и информация, както и постоянно да следим движението на нашата инвестиция. Понякога инвестирането на големи суми пари може да доведе до провал, а инвестирането на малки – до успех и растеж.

Много хора имат страшно много пари. Повече от половината богаташи не са наследели тези пари като наследство,  а точно обратното – инвестирали са ги. Можете да инвестирате в образование, време, имоти, развитие. Ако не сте в кралско потекло, то помислете как можете да развиете дадени знания в област, в която сте добри. След това ги продавайте и ще си върнете инвестицията.

Обикновената работа е инвестиция

Обикновената работа от 8 до 17 е една инвестиция. Вие продавате времето си на някой, който ви плаща за това.  Ако успееш да си намериш добре платена работа, това е една добра възвръщаемост на твоята инвестиция. В случая ти си инвестирал в придобиването на нови знания и усъвършенстването на уменията ти, което е довело до твоето наемане на дадена позиция.

Инвестиция в спестени суми

При този вид инвестиция  вие инвестирате в спестена сума пари. Резултатът е олихвяването.  Капиталът ви е спестовния капитал. Вие внасяте определена сума пари и вие печелите от олихвяването. Банката печели, когато даде вашите пари под формата на кредит на други хора и печели от лихвата.  Колкото повече пари давате на банката под наем, толкова повече ще спечелите. Е от този начин няма да станете за нула време богат, но пък е сигурен начин за печелене.

Капиталово увеличение на доходите

Тук се работи с дивиденти. Можете да купите определен брой дивиденти и ако те са търсени, можете да ги продадете на по-висока цена и да си върнете разликата.  Хубаво е да имате повече дивиденти от различни фирми, за да можете да си възвръщате инвестициите.

Тук можете да инвестирате в бизнес, а и може в материални неща като къща, стоки, услуги и други.

Отново повтаряме, че за да печелим от инвестиции, трябва да бъдем добре информирани и да следим тенденциите.

Източник: presata.com

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР