Въведете азиатски елементи в интериора си

0
818

Дизайнерският свят все повече преоткрива Азия и цялата красота, която идва от там. Онези класически стилове, така характерни със своето спокойствие и чар…

Интериорите, вдъхновени от Азия са като успокояващ оазис, който ви кара да забравите за вашето забързано ежедневие и ви позволява да се отпуснете. Създаването на стая, вдъхновена от Азия, е доста повече от просто слагане на няколко декорации, тъй като е необходимо да се създаде традиционно, модерно, минималистично и еклектично пространство с неустоим ориенталски стил.

Поддържайте неутрален фон! Азиатският декор е вдъхновен най-вече от природата, така че е най-добре стените да са неутрални. Важно е, също така, да се създаде релаксираща и успокояваща обстановка, което е същността на азиатския интериор. Украсата в този стил предлага широка гама от цветове, като сметаново, сиво, бежово и много светлите, така че лесно можете да намерите перфектната комбинация за себе си. Не забравяйте, че, ако използвате прекалена декорация и големи мебели, те ще действат прекалено доминиращо в това чисто и неутрално пространство.
Смело добавяйте елементи! Цветните азиатски акценти се подчертават най-добре в неутрални интериори. С ярки детайли от дърво и камък ще получите перфектния контраст с боядисани или лакирани в червено парчета от мебелите. Също така мебелите в черен цвят са част от този стил.
Използвайте скулптурни лампи и хартиени абажури!Осветлението може да оформи целия интериор, а стила, вдъхновен от Азия изисква зашеметяващи лампи, които да акцентират върху основната тема в декора. Полилеите в ориенталски стил, лампите-статуи и красивите абажури са олицетворение на източния дизайн.
Гладки и полирани речни камъни, устойчив бамбук, който заменя традиционните дизайни, интригуващи трикотажни елементи, растения и храсти в различни саксии – всичко това създава представа за съвършенство. Тези детайли създават изискана и спокойна атмосфера, която може да превърне всяка баня в спа център.
Създайте си водни съоръжения! Поточе от вода се смята за нещо хармонично и положително във всички правила на ФънШуй, като малките поточета могат да са разположени в района на входното антре, лобито, дневната или в задния двор. Басейнчетата са зашеметяващо допълнение и имат успокояващ ефект – това не може да се отрече. Малките езерца с рибки, които отразяват азиатската култура, са идеални за вашия интериор иносят неустоим ориенталски привкус.

Източник:  Строителна фирма – ЗИД КО

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР